Wâldsein Bloeit - zondag 15 september

Gepubliceerd op 15 september 2024 om 21:37

Om negen uur op deze zondag morgen waren er weer wat sportievelingen die een frisse ochtendduik maakten in het Hegermer Mar en sommige gingen ook in het ijsbad onder begeleiding van een instructeur.
De kuier sporen van Odulphus in Wâldsein was een mooie wandeling. Meerdere wandelaars genoten van deze tocht met verhalen op diverse plekken langs de tocht. Bij de klokkenstoel in Yndyk werd de klok geluid. Alle wandelaars hebben erg van de tocht genoten. Er was ook de tweede dag van het UitFestval waardoor iedereen kan genieten van veel muziek bij de diverse horeca gelegenheden. Het treintje voor de jongen kinderen reed weer regelmatig door het oude centrum. Pytsje van de Gouden Boaiem bakte bij korenmolen het Lam hamburgers. In de Pollezaal van het muziektheater ‘Rockin & Talkin. De grotere kinderen konden op de 25 meter-survivalbaan, er kon weer spierkracht getoond worden door op de verwisseling het zeil te zeilen. Om half vier was het fanfare EZG te horen. Daarna deed Roland Messing het wordt namens Wâldsein Bloeit hij bedankte iedereen voor deze geweldige week. Daarna mocht Conny Goossens de bekendmaking doen van de uitslag van de munten. 

  • Doarpstûn 1594 munten
  • Doarps Hûskeamer 1805 munten

“De Doarpstûn is tweede geworden maar de munten stand heeft lang dicht bij elkaar gezeten. Toch waren velen het erover eens dat de Doarpstûn er absoluut moet komen. Jullie ideeën beloven een hele mooie en vruchtbare samenwerking met de Doarps hûskeamer. Het waren nu twee spaardoelen maar eigenlijk hoorden ze ook wel een beetje bij elkaar. 

De Doarps hûskeamer jullie zijn eerste geworden. Ik denk dat dit kwam omdat jullie eigenlijk ervoor zorgden dat het MFC niet alleen een sporthal met vergaderruimte is maar een echt doarpshûs. De sfeer die er woensdag zowel ‘s ochtends als ‘s middags was was zo geweldig dat hopen we nog heel vaak te mogen hebben met elkaar. Dat er de volgende dag zelfs twee mensen terug kwamen voor de hûskeamer terwijl die er niet meer was zegt dat jullie echt gewaardeerd zijn en ook echt nodig zijn. Dat brengt het denk ik dat jullie op het laatst de meeste munten mochten ontvangen. 

Wij hopen dat jullie beiden, zowel de tûn als de hûskeamer, deze gift van ons allen als kleine opstap en duw in de rug zien. Laat jullie ideeën groeien en bloeien.”

Daarop werd de vlag over gedragen aan de voorzitter van het kernteam van in Berltsum Bloeit overgedragen en kreeg hij het spandoek en een mooie insectenhotel cadeau.

Hierna brachten de vier koren samen nog enkele liederen ten gehore, waarna het muziekkorps de afsluiting verzorgde. We kunnen terug kijken op een geweldige week.

Wil je alle foto’s zien klik dan hier.