Presentatie en voorlichting elektrische deelauto Woudsend

Gepubliceerd op 6 augustus 2024 om 21:57

Wâldsein Bloeit - Presentatie en voorlichting elektrische deelauto Woudsend, in samenwerking met Stichting buurtbestuurders.

“Veel Nederlanders hebben eigen auto. Toch staan die auto’s gemiddeld 95% van de tijd stil. Bij de tweede auto is dat zelfs 99%. Zonde, toch? De elektrische deelauto’s van Buurtbestuurders deel je met het dorp. Dat is duurzamer, voordeliger én veel leuker!” (kan b.v. in een kader) Buurtbestuurders is het duurzame, voordelige én leuke initiatief voor je eigen (tweede) auto en een project van onze noordelijke energieleverancier Energie Vanons. Als je meedoet heb je alleen een app op je telefoon nodig en betaal je per uur en kilometer. Iedereen kan meedoen!

“Het samen verantwoordelijk zijn voor een deelauto zorgt voor onderlinge verbinding. Een deelauto maakt elektrisch rijden daarnaast toegankelijk voor wie zich de aanschaf van zo’n auto niet zo makkelijk kan veroorloven. Iedereen kan hem gebruiken!”
EDW/Duurzaam Woudsend wil samen met Aquacamping/Jachthaven De Rakken en Buurbestuurders in september met een elektrische deelauto starten in Woudsend. Door de samenwerking tussen EDW en De Rakken heeft dit een goede kans van slagen in ons dorp! We hopen tijdens Woudsend Bloeit te kunnen bekendmaken, dat we kunnen starten.
Op zaterdag 14 en zondag15 september zal er van 11-17 uur een deelauto en een informatiekraam bij het Dorpshuis MFC de Driuwpôlle staan met voorlichting over de deelauto. Duurzaam Woudsend zal in samenwerking met Stichting Buurtbestuurders informatie geven over een elektrische deelauto.