Wâldsein Bloeit - Verhalentocht

Gepubliceerd op 21 augustus 2024 om 09:02

Stap in bij Us Edse en laat je naar de Gouden Boaiem varen om te smullen van verhalen.

Er hebben zich veel dingen afgespeeld in alle jaren dat er gewoond en geboerd werd. Het zijn kleine grappige verhaaltjes, mooie anekdotes, liefdesverhalen, belevenissen van kinderen, natuurervaringen, verhalen door overleving noem maar op.

Tussen 11 en 15 uur vaart er ieder half uur een groepje naar de Gouden Boaiem. Je kan ook met eigen boot komen. Aanleggen doe je dan bij de boerderij en dan loop je langs het water naar het startpunt. De groepjes lopen met een begeleider langs de verschillende plekken waar de verhalen worden verteld. Het gaat een hele bijzondere tocht worden! Let op: als je geïnteresseerd bent in het reilen en zeilen van ons bedrijf en nieuwsgierig bent naar hoe wij ons bedrijf op het eiland runnen, kom dan niet naar de verhalentocht maar boek dan een excursie! We komen ook niet op de bedrijfslocaties. Alles speelt zich af op de plekken waar boerderijen gestaan hebben. De bekende Friese schrijver Gjalt de Groot heeft speciaal iets geschreven en komt ook vertellen! Het zijn veel diverse verhalen over uiteenlopende zaken! Het gaat heel bijzonder worden.

Het is heel belangrijk dat mensen goed ter been zijn. Het terrein waar over gelopen wordt is niet vlak! Stevige schoenen zijn aan te raden. We schatten de tocht in op 3 km, de tocht over het eiland duurt een uur tot ander half uur.

Elk half uur gaat er een boot vertrekken, je mag ook met je eigen sup of boot komen.
Heb jij nog plek op je eigen boot, neem dan iemand mee die ook mee wil naar het eiland.

Zaterdag 14 september 11:00 – 15:00 uur.
Vertrek vanaf de Loswal / Passantenhaven