Wâldsein Bloeit - Uitleg munten sparen

Gepubliceerd op 4 september 2024 om 13:17

Met deelname of aanwezigheid bij de activiteiten zijn spaarmunten te verzamelen voor twee spaardoelen:

De DoarpstûnDe Doaprs HûskeamerBij alle activiteiten in het blokkenschema staat hoeveel munten je bij die activiteit kan ontvangen.

1 munt voor een activiteit waar je alleen aanwezig hoeft te zijn (lezing, film, Doarpstûn)2 munten voor een activiteit waar je enige activiteit bij moet doen (zingen, handwerken, de Hûskeamer, diner e.d.)3 munten voor een sportieve activiteit (de vlootschouw, zwemmen, bewegen, jachtseizoen, wandelen, fietsen e.d.)De munten die je dan krijgt moeten na deelname in een van de twee buizen gestopt worden die in het MFC de Driuwpôlle staan. 

Elke avond worden deze munten geteld en wordt een dag stand doorgegeven op het bord in het MFC. Op zondagmiddag 15 september zullen tijdens de afsluiting alle dag standen bij elkaar opgeteld worden en dan komt er een winnaar bekend gemaakt.

Zie jij bijvoorbeeld op dinsdag dat jouw spaardoel minder munten heeft dan de andere, dan is het belangrijk om aan meer activiteiten deel te nemen en dus meer munten te verzamelen.

TIP! misschien kun je wel zorgen dat je familieleden, vrienden of buren mee doen aan activiteiten, waardoor er meer munten worden verzameld voor jouw doel.

Introductie film over de Doarps Hûskeamer

Introductie film over de Dorapstûn