Mienskipsproject Sinnefjild/Energietuin Woudsend onmogelijk gemaakt

Gepubliceerd op 17 juli 2024 om 09:41

Regiegroep ‘Sinnefjild/Energietuin Woudsend en omstreken constateert dat de Gemeente SWF het Mienskipsproject Sinnefjild/Energietuin Woudsend en omstreken, het project zoals door de regiegroep is voorgesteld, door de afwijzing van de gemeente onmogelijk is gemaakt en dat daarmee dit Mienskipsprojekt voor hun dan ook stopt. 

Dit concludeert de regiegroep ‘Sinnefjild/Energietuin Woudsend e.o.‘ in haar brief aan wethouder Henk de Boer (SWF). Deze brief weerlegt de onjuiste argumentatie en voorstelling van zaken van wethouder De Boer bij de afwijzing van het initiatief en gaat in op zijn teleurstellende wijze van communicatie met de regiegroep na hun open brief van december 2023 aan het college en de raad van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Dorpsbelangen en Ondernemersvereniging Woudsend e.o. roepen SWF-wethouder De Boer op tot gelijkwaardige samenwerking over duurzame energievoorziening.

In een brief aan wethouder Henk de Boer roepen de Vereniging voor Dorpsbelangen Woudsend e.o. en de Ondernemersvereniging Woudsend e.o. hem op om met hen op korte termijn aan tafel om de toekomst te bespreken in het kader van de WOM (Woudsender Ontwikkelings Methode), zodat tijdig voorgesorteerd kan worden op een duurzame energievoorziening in brede zin voor Woudsend e.o.

De WOM gaat uit van gelijkwaardig partnerschap, zoals tussen de overheid en zijn vertegenwoordigers enerzijds en onze Woudsender Mienskip van inwoners en bedrijven anderzijds. Uit recente ervaringen blijkt dat als projecten, zoals woonproject Skar 2 en aanpak van de wateroverlast, op die manier aangepakt worden, dat in een redelijke termijn concrete stappen vooruit gezet kunnen worden.

“Dat is dus wezenlijk anders dan dat we vanuit Woudsend input aanreiken en dat de gemeente Súdwest-Fryslân dit toetst en al-of niet afkeurt, simpelweg en zonder de zoektocht naar alternatieven“, schrijven de ondertekenaars van deze brief als reactie op de wijze waarop wethouder De Boer het Mienskipsprojekt Sinnefjild / Energietuin voor Woudsend e.o. heeft afgewezen.