Nieuwe van EDW/Duurzaam Woudsend - augustus 2024

Gepubliceerd op 3 september 2024 om 18:21

Nieuw project! Een elektrische deelauto voor Woudsend?
Delen is duurzaam, voordelig en leuk. Een auto delen in het dorp?Buurtbestuurders’ is hét deelauto project van Friesland. Het is een duurzaam, voordelig én leuk alternatief voor je eigen (tweede) auto. Je hebt alleen een app op je telefoon nodig en betaalt per uur en kilometer. Iedereen kan meedoen!

Sinds oktober 2022 loopt er een pilot in Friesland waarbij elektrische deelauto’s rijden in Balk, Akkrum en IJlst. Samen met lokale initiatieven zijn er inmiddels tientallen gebruikers gevonden. Een heel aantal ‘Buurtbestuurders’ nam afscheid van de eigen tweede auto. Dat is een stuk duurzamer én goedkoper.

EDW onderzoekt of zo’n deelauto project ook in Woudsend kan starten. De kansen daarop zijn groot omdat het project gedeeld wordt met Aquacamping De Rakken die de auto kan aanbieden aan haar gasten. Bovendien kan stalling en beheer goed georganiseerd worden i.s.m. De Rakken.

Voorlichting tijdens Woudsend Bloeit/Uitfestival
Tijdens Woudsend Bloeit en op het Uitfestival zal promotie gemaakt worden voor de elektrische deelauto i.s.m. de Stichting Buurtbestuurders.

Zaterdag 14 en zondag 15 september zijn we van 11- 17 uur present bij het MFC/passantenhaven met een kraam én deelauto om voorlichting te geven en deelnemers te werven.

We hopen daarna dan ook bekend te kunnen maken of we ook in Woudsend kunnen starten.
Wil u meedoen of eerst verdere informatie? Neem dan contact op met ons via duurzaamwoudsend@gmail.com of rechtstreeks met één van onze bestuursleden.

Energiecafé
De maandelijkse bijeenkomsten van het Energiecafé in het MFC gaan voorlopig niet meer door.
We vinden het praktischer om onze informatie direct te verstrekken op aanvraag.
Hiervoor kunt u altijd contact opnemen met onze bestuursleden of via het centrale mailadres. Daarom hebben deze keer alle bestuursleden deze keer onder onze rubriek vermeld.

Klant worden bij Energie VanOns: Lage energiekosten en investeren in lokale duurzaamheid.
Informatie en een tariefberekening voor uw adres vindt u via onze website.
Klant worden bij Energie VanOns gaat heel eenvoudig via onze handleiding overstappen.
Deze sturen wij u op aanvraag per email graag toe.
Wij kunnen u ook altijd persoonlijk helpen bij het overstappen.

Jubileumkorting: Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum dit jaar ontvangen nieuwe klanten een welkomstpremie van € 50. Bekijk de actievoorwaarden op onze website www.duurzaamwoudsend.nl

Neem voor vragen, informatie en tips gerust contact op met één van de bestuursleden van

EDW/Duurzaam Woudsend,
Peter Kranendonk, Henk van Vreumingen, Harmen Tjalling Holwerda, Fokke Hoekema, Klaas Schraa, Abel Jagersma en Lieuwe van der Pol (adviserend)
Centraal e-mail adres EDW: duurzaamwoudsen@gmail.com