Nieuws van EDW/Duurzaam Woudsend - oktober

Gepubliceerd op 15 oktober 2024 om 18:47

Mooie resultaten in de week van Woudsend Bloeit

Duurzaam Woudsend kan terugzien op geslaagde activiteiten tijdens de week van Woudsend Bloeit. *De jubileumlezing van Gerrit Hiemstra trok een volle zaal in het MFC. Zie hiervoor ook het aparte verslag van de redactie in deze dorpskrant.

*Ook de presentaties over ‘Nachtvlinders in Woudsend’ en ‘Vlinders en de klimaatveranderingen’ konden zich verheugen in een goede belangstelling.

*De voorlichting tijdens het UITFestival over fossielvrij varen (door SEFF en Woudsender bedrijven) en over de deelauto (zie ook hieronder) leverde ook veel goede gesprekken en contacten op.

En ook heel mooi in dit jubileumjaar van EDW/Duurzaam Woudsend: Er hebben zich tijdens Woudsend Bloeit 19 nieuwe EDW-leden aangemeld, waarvan inmiddels 4 ook afnemer geworden zijn bij Energie Vanons. Dit brengt het totaal aantal EDW-leden op 69, waarvan 50 afnemer zijn bij Energie Vanons (met 52 aansluitingen). Ook Duurzaam Woudsend bloeit en groeit!

Nieuw project! Een elektrische deelauto voor Woudsend?

Een auto delen? Je hebt alleen een app op je telefoon nodig en betaalt per uur en kilometer! Ook voor niet-leden! Al vanaf 2022 rijden er in Fryslân elektrische deelauto’s. Dat is een stuk duurzamer én goedkoper dan een eigen (tweede) auto.

EDW onderzoekt of zo’n deel autoproject ook in Woudsend kan starten. De kansen daarop zijn groot omdat het project gedeeld wordt met Aquacamping De Rakken die de auto kan aanbieden aan haar gasten. Bovendien kan stalling en beheer goed georganiseerd worden i.s.m. De Rakken.

Voorlichting tijdens Woudsend Bloeit/Uitfestival

Tijdens Woudsend Bloeit en op het Uitfestival is promotie gemaakt voor de elektrische deelauto i.s.m. de Stichting Buurtbestuurders. Er waren veel positieve reacties, maar nog te weinig deelnemers om te kunnen starten. Er zijn nog enkele deelnemers nodig om het project te starten.

Wilt u helpen om het laatste zetje te geven of wilt u eerst verdere informatie? Neem dan contact op met ons via duurzaamwoudsend@gmail.com of rechtstreeks met één van onze bestuursleden.

Energiecafé

De maandelijkse bijeenkomsten van het Energiecafé in het MFC gaan voorlopig niet door.
We vinden het praktischer om onze informatie direct te verstrekken op aanvraag.
Hiervoor kunt u altijd contact opnemen met onze bestuursleden of via het centrale mailadres.
We hopen nog te kunnen aanhaken op een inloopactiviteit in het MFC, zoals de Hûskeamer.

Klant worden bij Energie VanOns: Lage energiekosten en investeren in lokale duurzaamheid.
Informatie en een tariefberekening voor uw adres vindt u via www.duurzaamwoudsend.nl
Klant worden bij Energie VanOns gaat heel eenvoudig via onze handleiding overstappen.
Deze sturen wij u op aanvraag (duurzaamwoudsend@gmail.com) graag toe.
Wij kunnen u ook altijd persoonlijk helpen bij het overstappen.

Jubileumkorting: Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum dit jaar ontvangen nieuwe klanten een welkomstpremie van € 50. Bekijk de actievoorwaarden op onze website www.duurzaamwoudsend.nl

Neem voor vragen, informatie en tips gerust contact op met één van de bestuursleden van EDW/Duurzaam Woudsend,

Peter Kranendonk, Henk van Vreumingen, Harmen Tjalling Holwerda, Fokke Hoekema, Klaas Schraa, Abel Jagersma en Lieuwe van der Pol (adviserend)

Centraal e-mail adres EDW: duurzaamwoudsen@gmail.com