Zomeravond concert in de Karmelkerk

Gepubliceerd op 18 juli 2024 om 12:20

Op donderdag 15 augustus komt het bekende trompetduo Arjan en Edith Post samen met organist Marco den Toom naar Woudsend. Om 20:00 uur geven ze in de De Karmel een feestelijk zomerconcert met een afwisselend en toegankelijk programma. De musici spelen onder andere muziek van Bach en Guilmant, maar ook Bridge over troubled water en een medley van Israel-liederen. Het publiek kan actief meezingen omdat er ook samenzang is van bekende kerkliederen. Een afwisselend programma kunt u verwachten.

Al vele jaren werken ze samen met organist Marco den Toom. De drie musici voelen elkaar feilloos aan waardoor het musiceren als vanzelf lijkt te gaan.

De toegang is 5 EU, kinderen t/m 12 jaar 2,50 EU. Kaartverkoop aan de kerk of online op www.koopjekaartje.nl

Arjan & Edith Post

Samen vormen zij een trompetduo dat concerten geeft met bekende organisten en pianisten. (André van Vliet, Johan Bredewout, Harm Hoeve, Martin Mans, Sander van Marion, Marco den Toom en vele anderen). Met deze musici heeft het trompetduo ook een aantal solocd’s gemaakt. Naast de soloconcerten verleent het trompetduo vaak hun medewerking aan koorconcerten, cd- en tv-opnames.

Het repertoire dat zij spelen is breed en varieert van barokconcerten, geestelijke muziek tot musical en filmmuziek. De kenmerkende klank van de beide trompetten is inmiddels vermaard.
Arjan en Edith Post begonnen hun trompetstudie aan het conservatorium in Zwolle. Arjan heeft zijn studie afgemaakt in Amsterdam en Edith in Zwolle.

Beiden hebben, tijdens en na hun studie, veel geremplaceerd in de professionele symfonieorkesten in Nederland.

Samen geven ze leiding aan Promusic; een bedrijf dat bladmuziek voor koren uitgeeft, koorevenementen organiseert en musici regelt voor (koor)concerten.

Kijk voor meer informatie; www.promusic.nl

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel - en zijn missie dit instrument te populariseren - heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus. Sinds 2023 is hij organist van de Stichting Bovenkerk Kampen en daarmee vaste bespeler van het beroemde Hinsz-orgel uit 1743 en het Reil-koororgel aldaar.